Izgalom s nevetés s hasonlók

Az utóbbi időben elég sok akciófilmet, komédiát vagy a kettő keverékét néztünk. Utóbbinak is két fajtáját:

  1. Akciófilm poénokkal 
  2. Nem komédiának szánt film, ami annyira rossz, hogy amiatt vicces 

Az első a sorban a Men in Black 3 volt. Tisztában vagyok vele, hogy nem mindenki szereti ezt az akció/komédia/szifi műfajkeveréket, de én például igen, s ebben meg tényleg voltak kifejezetten vicces részek is, úgyhogy egészen jó esti kikapcsolódásnak bizonyult.

A következő a The Princess Bride volt, bár lehet, ennak nem is kifejezetten ezen a listán lenne a helye, de most akkor már ide teszem. Ez viszont egy klasszikus, én meg, mint tudjuk, amúgy is szeretem az ilyen pihent filmeket, szóval ezen is jól szórakoztam.

A múlt hétvégén cowboy-filmes hangulatban voltunk, ennek két áldozata akadt: a The Outlaw Josey Wales és a Tombstone. Nem a legjobb western filmek, amiket valaha láttam, időnként kissé vontatottak voltak, de azt hiszem, ez részben hozzátartozik ehhez a műfajhoz. A fantasztikus hangeffekteken, az ide-oda röpködő testeken és véren meg néhány beszóláson remekül szórakoztunk, Clint Eastwood-ot meg imádjuk, szóval ezek egészen jó döntésnek bizonyultak.

Aztán egy gyenge pillanatunkban megnéztük a Conan the Barbarian-t. Abszolút időpocsékolás, még csak a fentebb említett második kategóriába sem sorolható. Most sem értem, mi vitt rá, hogy végignézzük.

Pénteken meg J.-re vártunk, hogy megérkezzen Pestről, s közben megnéztük a The Expendables, s aztán a folytatását is. Ezeknél a filmeknél nem tudtam eldönteni, hogy akkor most 1. vagy 2. kategóriának számítanak-e, de csomót nevettünk rajtuk. 

Néha kellenek ezek a filmek, de azt hiszem, az utóbbi időben azért mégis túlzásba vittük. Ideje lenni valami értelmeset is nézni…