Elmúlt hetek filmjei

Argo

A sok díj ellenére is meglepően jó volt. Poénok, dráma, izgalom, szimpatikus és idegesítő karakterek tökéletes aránya – minden a helyén volt. Azért nagy kedvencem nem lett, mondjuk arra ezzel a témával nem is nagyon volt esélye. A kategóriájában viszont szerintem valóban kiemelkedő.

Seven Psychopaths

Tulajdonképpen nem értem, hogy ezzel a filmmel mit akartak. Vicces volt, igen, de ez a legtöbb, amit el lehet mondani róla, s ezt is csak jóindulattal, mert a 110 percnek talán még felén sem lehetett úgy igazán nevetni, s a többi meg túl zavaró volt ahhoz, hogy összeségében jó élmény legyen. Az alapgondolat érdekes, de valahogy úgy érzem, sokkal több mindent ki lehetett volna hozni belőle.

The Dreamers

Mindig az volt az érzésem, hogy aDreamersszinte már kultuszfilm, mindenki odavan érte, mindenki, aki a filmeket és a művészetet valamire is tartja. Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor azt kell hogy mondjam, egyáltalán nem értem, hogy miért. Nekem kifejezetten kellemetlen élmény volt. Az alaptörténetet egyetlen mondatban össze lehetne foglalni, ami nem lenne baj, ha mondjuk a hangsúly a jellemábrázoláson lenne. De a szereplőket csak felületesen ismerjük meg, így egyes megnyilvánulásaik indokolatlannak tűnnek, s irreálisnak hat az egész. Talán csak korlátolt a gondolkozásom, bár inkább az van, hogy felszínesnek éreztem az egészet.