Gondolatok a budapesti félévemről még a vége előtt (vigyázat, enyhén érzelgős)

A Kedvessel azt beszéltük, hogy hálátlannak érezzük magunkat, mert nem élvezzük annyira az ösztöndíjas létet, mint lehetne/kellene. Csomóan irigyelnek minket, de mi nagyon sokszor szeretnénk, ha mehetnénk már haza. Mindketten nagyon szeretjük Kolozsvárt, s rossz nekünk egymás, a barátok és a család nélkül. Én jobb helyzetben vagyok, mert kettő a legjobb barátaim közül itt van a városban, de így is sokszor egyedül érzem magam.

Viszont ma azon gondolkoztam, hogy már csak öt hét van a félévből, aztán a vizsgaidőszak, nagyon hamar el fog telni, s rájöttem, hogy kicsit azért hiányozni fog ez az egész. Nagyon szeretem a várost, megszoktam a szobám, a szobatársaimat, a tömegközlekedést, a könyvesboltokat tele magyar könyvekkel, a Városligetet, a Duna közelségét, a csodaszép könyvtárakat, sok mindent rossz lesz itt hagyni. 

Sokáig eljátszadoztam a gondolattal, hogy szeretnék egyedül élni valahol egy nagy városban, nagyobban, mint Budapest, megtapasztalni a nyüzsgést, pörgést. Viszont ez a néhány hónap ráébresztett arra, hogy egyedül nem. Soha. Sehova. Mert minek? Nem kell félreérteni, továbbra sem szeretnék begubózni, még mindig látni akarom a világot, egy-egy helyet akár hosszabb ideig is kipróbálni, kellenek a kalandok. Viszont kell, hogy a nap végén legyen valaki, aki ismer és megért, akinek elmesélhetem, hogy mi mindent láttam/hallottam/tapasztaltam aznap, s mindezt szemtől-szembe, nem interneten keresztül.

Na jó, bevallom, a magányos étkezések a legrosszabbak az egészben. Mostmár értem nagymamámat, hogy nincs kedve csak magának főzni.

Nem mellékesen, ma van anyukám szülinapja, és nem tudok virágot vinni neki. De gondolok rá sokat. Szeretlek, Anyu!

kedvesfiok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s