Karácsonyi ajándék tesztelés

image

Tesótól kaptam Karácsonyra ilyen szilikonos muffin sütő formát. Eddig kétszer próbáltuk ki. Első próbálkozásra csak félig töltöttük meg, mert nem tudtuk, mennyire fognak felnőni, de úgy kicsikék lettek. Úgy tűnik, majdnem színültig kell tölteni. Egyébként nagyon praktikus, nem kell semmivel kikenni, nem égnek oda a muffinok, és nagyon könnyű kiszedni belőle őket.

A mennyiségeket kell majd még kikísérletezni. Az alaprecept 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 15 dkg vaj, 2 tojás, fél csomag sütőpor. Első alkalommal ebből 6 kicsi és négy nagy lett. Akkor kis tejet is töltöttünk hozzá, utóbb ez kimaradt, de nem éreztem a különbséget. Másodjára dupla adagot készítettünk, kicsit kevesebb liszttel és cukorral (28 dkg), így 16 nagy muffin lett. 

Eddig háromfélét készítettünk: kakósat narancshéjjal és csokidarabokkal, kakaósat meggyel, vaníliásat mazsolával. Mindháromnak nagy sikere volt. A mazsolással annyi volt a gond, hogy belekevertük a mazsolát a masszába, és mind lekerülték a muffinok aljára, valószínűleg jobb lett volna csak a tetejére szórni.

Alig várom, hogy mindenféle furcsa kombinációt kipróbáljak. Rengeteg variáció jutott már eszembe, pedig nem sokat gondolkoztam rajta. Kíváncsi leszek majd a sós változatokra. Mondjuk sajttal vagy akár sonkával. Hmm.

image