Ódon romantika – keresdi Bethlen-kastély

Ezt a címet meg, töredelmesen bevallom, egy Nőileg lapszámból loptam, de remekül passzolt a képekhez és a hely hangulatához. Mondtam is, ahogy sétálgattunk a régi falak között, hogy egyszer majd menjünk vissza korhű ruhákban fotókat készíteni, az illik oda.

Keresd Segesvártól 12 km-re fekszik, de annyira félreesik a főúttól, hogy ha az ember nem tudja, mit keressen, nem talál rá. Még akkor sem voltunk biztosak benne, hogy jó helyen járunk, amikor leparkoltunk az udvar mellett. A kastély a 15. században épült, a 20. században még a Bethlenek lakták, az államosítást követően azonban rohamosan romlott az állapota. 2007-ben a család visszakapta a birtokot, elkezdődtek az állagmegőrzési és felújítási munkálatok. Valamikor majd éttermet és szállodát szeretnének az épületben. El is tudom képzelni, esküvőkre például csodálatos lenne.

Ezek az utolsó képek a kirándulós hétvégénkről, de remélem, hamarosan készülnek még. Rengeteg látnivaló van a környéken, amit egy-egy hétvégébe be lehet szorítani, de mégis kizökkentenek picit a szürke hétköznapokból.