2016 – Visszapillantó

1 – húsvéti fotózkodás

2 – nyár eleji minivakáció Zolival

3 – levendulafesztivál

4 – látogatóban Kápolnáson

5 – legcukibb keresztfiú

6 – biciklizések naplementében

7 – zagrebi séták

8 – Museum of broken relationships

9 – kedves emberek

10 – Budapest


Ha végiggondolom az idei évet, nagyon sok minden kavarog bennem.

Az év első felében voltak pillanatok, amikor úgy éreztem, soha olyan boldog nem voltam. Eközben nem éreztem jól magam a munkahelyemen, váltani akartam. Nyáron átbillentek a dolgok. Kerestem más munkát, megérkezett a várva-várt nyugalom. A magánéletemben viszont felborult a rend. A boldogság helyét egyre gyakrabban vette át a kétség, szomorúság. Valami elromlott, annyira, hogy nem tűnt érdemesnek folytatni. Sokáig nem tudtam elfogadni. Azt reméltem, vissza lehet fordítani. Attól féltem, már soha nem leszek olyan boldog, mint néhány hónappal azelőtt.

Lassan beletörődtem, megszoktam az új helyzetet (évek óta nem voltam huzamosabb ideig egyedül). Úgy döntöttem, a pozitív oldalát nézem, megpróbálom a legtöbbet kihozni belőle. Hogy ez pontosan mit is jelent? Azon minden nap dolgozom, folyton változik. Néha azt jelenti, hogy egészségesen étkezem és tornászom, máskor spontán kirándulásokat jelent barátokkal. Néha csak annyit, hogy megnézek egy filmet vagy sorozatot, amire eddig soha nem jutott időm, vagy többet olvasok.

Nemcsak a magammal, a családommal és barátaimmal töltött időt is elkezdtem jobban értékelni. A társasjátékozásokat, közös mozizást, hosszú telefonbeszélgetéseket, teázásokat, internetes beszámolókat. Egyrészt azért, mert maradt

bennem

egy űr, amit így próbálok kitölteni, másrészt azért is, mert rájöttem, hogy ha majd újra készen állok rá, hogy kapcsolatban legyek, ezek a dolgok akaratlanul is háttérbe fognak szorulni.

Remélem, hogy mindeközben sokat tanulok. Főleg magamról, arról, hogy mit szeretnék, mi az, ami jó nekem. Igyekszem elengedni dolgokat, amelyek nem igazán fontosak. Türelmet, kedvességet, szeretetet gyakorolni, elsősorban önmagammal szemben. Megtanulni boldogulni a felnőttek világában úgy, hogy a bennem élő gyereket is megőrzöm.

Úgy érzem, 2017 egy jó év lesz. Akkor is, ha nem találom a helyem, ha összetörik a szívem, ha rossz dolgok történnek jó emberekkel. Biztos vagyok benne, hogy lesz benne rengeteg szeretet, nevetés, kaland és boldogság is. És remélem, hogy ha jövő ilyenkor visszatekintek, ugyanolyan hálás tudok

majd

lenni mindenért, mint most vagyok.