Negyedik bejegyzés

image

Kedves Fiók!

Ez a hét valahogy nagyon jó volt. Az egyik fénypontja mindenképpen a szerdai Látó-est volt (Látó Irodalmi Játékok 79. – meghívottak: Kali Ágnes, André Ferenc, Horváth Benji és Varga László Edgár). Rég nem voltam hasonló rendezvényen, és nagyon jól esett. A felolvasás után még sokáig beszélgettünk, és rengeteget nevettünk. Utána megkívántam verset olvasni, és haragudtam magamra, amiért mindig csak akartam, de soha nem vettem sem Simon Márton, sem Petri György kötetet. Aztán rájöttem, hogy de, mégis. (Komolyan, nem értem, hogy vagyok képes elfeledkezni könyvekről, pedig igazán nincs olyan rengeteg belőlük. A szobámban legalábbis).

Alapvetően jobban szeretem a prózát, de amikor az ember elkap egy-egy olyan verset, ami igazán hozzá szól, ami tökéletesen tükrözi a pillanatnyi lelkiállapotát, az valami zseniális tud lenni.

image

Már egy ideje terveztem összeállítani egy fotóalbumot tengeres, tengeren nyaralós képekkel. A szürke januári napok tökéletesek az effajta nosztalgiázásra. Már csak az van hátra, hogy az újabb képekből is nyomtassak. Ahogy mama mondja: mindig csak fotózunk, aztán soha semmit nem lát belőle az ember, mert ott maradnak a számítógépen.

image

image

image

Ma elmentünk apuval egyet kocsikázni és sétálni. Megmutatta, az erdőnek melyik része a miénk. Odakint még egészen tél van. Hó volt, csönd és napsütés. Majdnem tavasz-érzés.

image

image

image

image

image

image

Mindig boldoggá tesz, amikor a lemenő nap fénye narancssárgává festi a nappalit.

image

Karácsony óta még nem sikerült visszaállni a normális étrendemre, most például úgy tűnik, mintha ezen a hétvégén csak lisztet ettem volna (alapvetően kerülöm). De anyu megkérdezi, mit süssön, mondom semmit, mondja, jó, aztán érzem, ahogy az egész házat belengi a süti illat, aminek nehéz ellenállni.

image

A héten egyébként olyan össze-vissza programom volt, koránkelés terén nem történtek nagy előrelépések de holnaptól megint 15 perccel korábbra állítom az órát. Ezt a módszert választottam: minden héten 15 perccel korábban kelek, mint azelőtt. Aztán majd közben eldöntöm, pontosan mi is legyen az új megszokott.

Üdv, Panni