Reykjanes félsziget

Hihetetlen, mennyire le vagyok maradva a blogbejegyzésekkel, ezek áprilisi! fotók. Szóval legutóbb említettem, hogy Reykjavikba mentem egyet kalandozni, és hogy mesélek majd róla később. No, hát az következik itt…

Kialakult az a sokak számára furcsa szokásom, hogy instagramon barátkozok. Rátalálok emberekre (vagy éppen ők rám), akiknek tetszenek a fotói, hasonló az érdeklődési körünk, elkezdünk beszélgetni, és ennek néha az lesz a vége, hogy a valóságban is találkozunk.

Enikő és Gyuri Luxemburgban élnek, és nagy Izland rajongók. Őket is instagramon ismertem meg, és amikor áprilisban itt jártak, voltak olyan kedvesek, hogy meghívtak magukkal kirándulni. Ezért mentem a fővárosba, onnan vettek fel. Aztán meg bejártuk a Reykjaviktól délre található félszigetet.

Ez volt az első alkalom, hogy élőben, közelről láttam az óceánt, éreztem az illatát, és hát mit mondhatnék, imádtam.

Barátkoztunk is.

A tengermániámhoz hozzájárul a világítótorony-mánia is, Izlandon pedig szerencsére van belőlük bőven.

Fortyogó, butyogó föld, ahol az embernek az az érzése, hogy egy másik bolygón jár.

Az időjárás egész nap borús-esős volt, ami áprilisban még elfogadható volt, de azóta sem lett sokkal jobb.

Ennél a tónál az volt az érzésem, hogy ha leereszkednék a mélyére, egy másik világ óceánjába jutnék, mint a Hallmarkos filmben. Ugye tudjátok, melyikről beszélek? A szép vörös hajú benszülött lánnyal. Á, hagyjuk…

Ezt a Delikates hátizsákot azelőtt kaptam, hogy Izlandra jöttem volna, és nem tudom, mit csinálnék nélküle. Egynapos vagy egyhetes kirándulásokra egyaránt ezzel megyek, vízálló, telepakolva is könnyű és kényelmes, és kiváló kézi poggyász repülőre. Nem utolsó sorban persze szép is.

Ezt az utolsó fotót Gyuri készítette, és imádom. Ez volt az a pillanat, amikor először kerültünk testközelbe, az óceán és én. Persze egyből előjött belőlem a gyerek és izgatottan ugráltam fel-alá. Később belemártottam az ujjam is.

Rengeteg fotóm van még izlandi kirándulásokról meg Lengyelországból is, igyekszem hát mihamarabb behozni a lemaradást a bejegyzésekkel.