Kiegészülve

Néha eljátszadozok egy kapszulagardrób kialakításának gondolatával, de egy biztos, a táskáim számát csak nagy szívfájdalmak közepette tudnám lecsökkenteni. Gondoltam, megmutatok nektek néhányat a legtöbbet használt kedvenceim közül és egyúttal ajánlók néhány magyar kisvállalkozást is, akikre érdemes figyelni.

Van egy nagyon fontos szempontom, amikor táskát választok: a praktikusság. Általában van nálam egy méretes pénztárca, egy kis „túlélőcsomag” (sebtapasz, ajakbalzsam, fájdalomcsillapító stb.), kézfertőtlenítő és egy üveg víz. Csak kivételes alkalmakkor indulok el ezek nélkül, gyakran laptopot is hordok magammal, így a kisebb válltáskák – bár abból is van néhány kedves darab a fogasomon – ritkán hagyják el a házat.

Az útonálló – Delikates 

Ezzel a hátizsákkal jártam végig Izlandot, minden kirándulásra magammal vittem, de volt velem lengyelországi minivakáción is. Elfér benne minden, ami egy rövid útra kell, plusz sokkal kényelmesebb volt ezt használni kézipoggyásznak, mint egy bőröndöt. Egy kisebb esőt elbír beázás nélkül, ami Izlandon elengedhetetlen volt, de túrázás vagy stoppolás alkalmával is hasznos lehet.  

A cég erdélyi (csíkszeredai), övtáskákat, pénztárcákat és kabátokat is készítenek, izgalmasabbnál izgalmasabb színekben és mintákkal. Henrynek egyébként azzal poénkodtam, hogy ebben a szettben úgy érzem magam, mint Lara Croft, ami – ha eltekintünk attól, hogy Lara azért nézett ki úgy, ahogy, hogy fiatal férfiak játszani akarjanak vele – szerintem nem egy rossz dolog.

taskak-5
taskak-6
taskak-8
taskak-10
A (nem) mindennapi – Sztuugraphic

Nem titok, hogy odavagyok mindenért, amit Eszti csinál, ahogy a növényekért és a sárga színért is, így ez a Ma csak a növényeimmel beszélek. feliratú tornazsák szerelem volt első látásra, azt azonban nem gondoltam, hogy ennyit fogom használni. Rövidebb kiruccanásokhoz, vagy ha itthon a faluban megyünk valahová, mindig ezt kapom le a fogasról, tökéletesen elférnek benne a fent leírt kellékek és meglepően kényelmes viselet.

taskak-1
taskak-2
taskak-3-1
A mindent bele – Leafling 

Ezt a varázsbatyut tavaly kaptam Gabitól. Azért mondom, hogy varázsbatyu, mert a tesóm azt mondta rá egyszer, ő nem érti, hol fér el benne annyi minden. De tényleg, olyan, mint Hermione feneketlen táskája. Éppen ezért, imádok utazni vele, ha repülök, befér az ülés alá és minden kéznél van. Bár általában a hátizsákokat részesítem előnyben, bőrönd mellé kifejezetten szeretem ezt, mert mindenhez könnyen hozzáférek, nem kell a cuccaim közt kotorásznom.

Az egyetlen gond vele, hogy általában meg is pakolom rendesen, amit az amúgy is fájós hátam nem értékel különösképpen, de ha már nagy a baj, hátizsákként is hordható. Az anyaga vízálló, a színét pedig imádom, ahogy a levél motívumot/zsebet is. Gabi webshopjában egyébként rengeteg csodát találni, kisebb hátizsákokat és válltáskákat is.

taskak-11
taskak-12
taskak-15
taskak-17
A kimenős – Ponpaon

Ezt a hátizsákot a tesómtól kaptam, miután beleszerettem egy karácsonyi vásárban. A színkombináció is nagyon tetszett, de a legjobban az fogott meg benne, hogy az alapját egy szőttes zsák adja, amitől elfogott a nosztalgia. Ha jól értettem, minden táskájuk egyedi, csak egyetlen darab készül belőle, ami számomra még különlegesebbé teszi őket. A szüleim azt mondták, nem volt jó befektetés, mert a zsák része hamar koszos lesz, a bőr lappancs miatt pedig nem lehet majd kimosni, de eddig jól bírja a strapát, pedig rengeteget használom.

Kényelmes és praktikus, imádom a zsebeit és igen, egy kisebb laptop is elfér benne! Egyébként ez a cég is csíkszeredai, és jelenleg sajnos csak Románia területén szállítanak. 

taskak-18
taskak-19
taskak-20
A kivétel – Manera

Ez a kis szépség a szülinapi ajándékom volt idén tőlem magamnak. Már egy ideje kerestem egy alkalmi táskát esküvőkre, színházba járni, és mivel éppen a rózsaszín korszakomat élem, ez a csöppség azonnal levett a lábamról.  A járvány miatt sajnos még nem volt alkalmam használni, de néha előveszem és megcsodálom – olyan, mint egy kis ékszer.

Szandra egyébként csupa természetes, növénnyel festett anyagokkal dolgozik, a magazin számára is készült vele egy interjú, ha szeretnétek többet megtudni a munkáiról.

taskak-23
taskak-33
taskak-31
taskak-27
taskak-28

Most úgy érzem, ezzel az öt darabbal, plusz a vásárlásokhoz használt vászonszatyraimmal teljes a gyűjteményem, minden alkalomra van egy táskám, ami praktikus, kényelmes és nem utolsó sorban szép is. A minimalizálás jegyében szeretném hosszú ideig tartani magam ehhez a kijelentéshez, de ki tudja, hány fantasztikus kisvállalkozás várja még, hogy felfedezzem.