MarinArt: új insta borítók és mini-interjú

Ha olvasod már egy ideje a blogom, valószínűleg nem lesz meglepő számodra, ha azt mondom, hogy a vizualitás nagyon fontos számomra. Szeretem a szép dolgokat. A „szép” persze egy nagyon szubjektív fogalom, ezért talán pontosabb, ha azt mondom, hogy szeretem az egyszerű, letisztult formákat, a finom vonalakat, a játékosságot, a földszíneket.

Folyamatosan dolgozok azon, hogy a személyes platformjaim – a blogom, az instagram és patreon oldalam – a lehető leghűbben tükrözzék azt, aki vagyok, akinek éppen érzem magam. És mivel én magam is folyamatosan változok, ezeket az oldalakat is időről-időre újragondolom és átszervezem.

Nemrég az instagramon használt highlight borítókról éreztem úgy, hogy „kinőttem” őket, nem képviselnek már elég jellegzetesen engem és az általam fontosnak tartott témákat. Mivel szívügyem a fiatal magyar grafikusok támogatása, ezért Tóth Marinát kértem meg, akit már egy ideje követtem és csodáltam, hogy jelenítse meg a gondolataimat. Nem csalódtam, fantasztikus munkát végzett, az oldalamon már láthattátok.

Szerettem volna, ha ti is picit jobban megismeritek őt, ezért készítettem vele egy mini-interjút:

Mi volt az első rajzodon, ami tisztán él az emlékezetedben?

Ló. Gyerekkoromban is imádtam a lovakat, és sokat is rajzoltam azokat. Volt egy szuper lovas könyvem, amiben nézegettem a szebbnél szebb állatokat, és annyira inspiráló volt és olyan szépek voltak, hogy rendszeresen le is rajzoltam őket. Olyan szép állatok. Mai napig így vagyok vele.

Melyek azok a tárgyak/rituálék, amelyek nélkül nem tudsz elkezdeni dolgozni?

Ha jön az inspiráció, akár pizsiben is nekiállok, nem kell semmi más hozzá, csak a laptopom és az ipadem. Rengetegszer a szőnyegre ülök le, és a kanapé az asztalom. Ez kicsit furin hangozhat, de ez valamiért egy szokássá vált nálam. És csak 4-5 óra után érzem úgy, hogy „na jó, most már nem annyira érzem a lábam”.

Mire összpontosítasz jobban az alkotás során: a kép hangulatára vagy, hogy „minden a helyén legyen”?

Abszolút a hangulat. Szeretem, ha a színek harmonizálnak. És hogy bennem jó érzést keltsen. Bár az sem hátrány, hogyha a megrendelőben vagy a szemlélőben is azt kelt.

Későn fekvős vagy korán kelős vagy? Mikor vagy a legkreatívabb?

Későn fekszem, és viszonylag későn is kelek fel. És ez nekem nagyon kell. Ilyenkor sokkal produktívabb a napom. Késő délután és este vagyok elememben, akkor is dolgozok a legtöbbször.

Ki/mi a legnagyobb inspirációd?

Elég sablonos szöveg, de engem a természet, a körülöttem lévő dolgok inspirálnak. A hétköznapi cuccok. Szeretek kedves dolgokat alkotni. Egy bögre vagy egy szőrös láb is lehet cuki egy rajzon.

Az alkotók is inspirálnak egyébként, akár instán is. Nagyon szeretem nézegetni a rajzaikat. Hihetetlen, mekkora kreativitás el tud férni egy-egy emberben.

Ha bármit megvalósíthatnál, mi lenne az álomprojekted?

Huh, ez egy jó kérdés.

Álmom válna valóra, ha egyszer egy nagyvállalatnak (például Ikea vagy Flying Tiger) tervezhetnék valamelyik termékére. Szeretnék egyszer textíliákra tervezni mintákat. Azt is nagyon-nagyon imádnám. Végül is, „nem nagy” az a léc… 😀

Valahogy pazarlásnak tűnt, hogy egyedül az én oldalamon jelenjenek meg ezek a gyönyörű képek, ezért direkt úgy kértem őket, hogy több témát is lefedjenek, és arra gondoltam, hogy a Patreon támogatóimmal is megosztom őket. Az egy eurós támogatói csomaggal már elérhető a link, ahonnan letölthetőek a képek saját (nem kereskedelmi) használatra.

Annyit még megsúgok, hogy a kaláka támogatói csomaggal járó áprilisi háttereket is Marina készítette.

Tetszett ez a mini-interjú? Legyen máskor, más alkotókkal is?