30 + 1 random tény rólam

A 31. születésnapom alkalmából arra gondoltam, írok egy amolyan bemutatkozó posztot, amúgy is régen volt ehhez hasonló (vagy talán soha) a blogon. Hát íme, 30+1 random tény rólam, nem fontossági, hanem eszembe jutási sorrendben.

1.  2011 óta van blogom, amit akkor Tumblr-en indítottam, és sokáig inkább inspirációs gyűjteményként használtam, főleg divat, filmek, sorozatok témában.

2.  Nagyon sokáig, még felnőtt koromban is rettegtem a sötétben. Ironikus módon Izlandon sikerült ezt letenni, ahol életem leghosszabb éjszakáit tapasztaltam meg.

3.  Van egy húgom, aki négy évvel fiatalabb nálam.

4.  Sokáig nem szerettem az olívabogyót, de ma már nagyon, főleg a zöldet, mandulával töltve.

5.  Nincs jogosítványom, de szeretnék. Egyszer már elkezdtem a sofőrsulit, de a gyakorlati órákig nem jutottam el. Viszont Izlandon az egyik barátnőm tanított vezetni, és azt nagyon élveztem.

6.  Nagyon szeretek olvasni, de már évek óta nem tud úgy lekötni, mint gyerekkoromban. Nagyon be kell szippantania egy könyvnek ahhoz, hogy fél óra után ne veszítsem el a türelmem, és érezzem azt, hogy most valami mást szeretnék csinálni.

7.  Hiszek Istenben, de nem vagyok vallásos.

8.  Gyerekkorom óta szeretnék regényt írni. Többet el is kezdtem az évek során, de egyelőre egyet sem sikerült befejezni. A legelső, amire emlékszem a Klára a kis boszorkány címet viselte. Terveztem neki borítót meg minden.

9.  Sokkal szívesebben hordok szoknyát vagy ruhát, mint nadrágot, mert a körte alakommal kényelmesebbnek érzem őket.

10.  Három éve élek együtt a férjemmel, Henryvel, aki a világjárvány idején költözött Erdélybe. A megismerkedésünkről és a kapcsolatunkról többször írtam itt, a blogon is, de készítettem egy hosszabb kérdezz-felelek videót is a YouTube csatornámra.

11.  Ha rajtam múlik, valószínűleg nem lennének cicáink. Henry győzött meg, amiért nagyon hálás vagyok. Minden nap megnevettetnek, és rengeteget tanulok tőlük. Sokkal szürkébbek lennének a napjaink nélkülük, de szeretem azt hinni, hogy nekik is egészen jó sorsuk van velünk.

12.  Amióta csak emlékszem, anya szerettem volna. Öt éve viszont sikerült felismernem, hogy mi motiválja ezt az érzést, és átkereteznem magamban, így a mostani várandósságom már egy sokkal tudatosabb döntés eredménye.

13.  Úszni meg biciklizni is nehezen tanultam meg, de ma már mindkettőt szeretem, bár egyikben sem vagyok túl jó.

14.  Gyerekkorom óta hátfájós vagyok, ami azzal is jár, hogy időnként becsípődik egy ideg és napokig nem tudok rendesen mozogni. A legdurvább ilyen eset 2019 elején volt, amikor Izlandon éltem. Akkor menni sem tudtam rendesen, vagy a számhoz emelni a kezemet. Csak úgy tudtam enni, ha a könyökömet az asztalra támasztottam. Egy csontkovács rakott végül helyre akkor.

15.  Kb. tíz éve jógázok rendszeresen, amit a teljesítményemről valószínűleg nem mondana meg az ember, mert sem szuperhajlékony nem lettem, sem a lenyűgöző, Instagram-kompatibilis pózokig nem jutottam el, viszont rengetegszer megmentett a fentebb említett borzasztó hátfájástól.

16.  Kedvenc hónapom a május és az október.

17.  Középiskolában matematika-informatika, intenzív angol szakon tanultam, amit direkt azért választottam, mert valami nehezet szerettem volna. Egyébként nyilvánvalóan humán beállítottságú voltam, és a fő tantárgyaink többségével nagyon nehezen boldogultam. Nem bántam meg a döntésemet, de visszagondolva egy kínszenvedés volt az a négy év, és néha még mindig vannak bizonyos tanórákkal vagy felmérőkkel kapcsolatos rémálmaim.

18.  Szeretnék majd egyszer saját kertes házban élni és tyúkokat tartani.

19.  Évekig néptáncoltam, és sok kedves emlékem van abból az időszakból, a fellépésekről, kiszállásokról.

20.  Gyerekkoromban imádtam ruhákat tervezni, és ez a szenvedélyem mai napig lappang. Tavaly is megálmodtam egy lenvászon kapszulakollekciót, aminek a megvalósításához remélem, sikerül majd egyszer partnert találni.

21.  Kedvenc virágom a tulipán.

22.  Alapvetően fázós vagyok, nyáron is paplannal alszok, és ha választani kell, a tengerpartot, a meleg úticélokat részesítem előnyben.

23.  Gyakran álmodom azt, hogy repülök, ami szuper érzés, bár általában azért van rá szükség, mert valami/valaki elől menekülök.

24.  Nagyon szeretem a bálnákat, és hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy élőben is láthattam néhányat.

25.  Szívesen főzök és sütök, de amikor csak magamnak kell, gyakran nincs kedvem hozzá. A várandósságom alatt igyekeztem tudatosan figyelni rá, hogy „csak” magamért is elkészítsek dolgokat, ha megkívántam.

26.  Fotózni, videózni és képeket, videókat szerkeszteni is autodidakta módon tanultam meg, többnyire sok-sok kísérletezéssel.

27.  Nagyon szeretek lakberendezéssel, dekorálással foglalkozni. Egy időben szakmaként is el tudtam volna képzelni, de mostanában hobbiként tekintek rá, és az otthonunk szépítgetésében élem ki.

28.  Szívesen élnék egyszer Új-Zélandon.

29.  Sokáig nem szerettem a kávét a keserű íze miatt, aztán rászoktam sok-sok tejjel. A hajón szoktam le róla, mert a kötelező karantén alatt csak nagyon rossz kávé volt, és mert, ha nem muszáj, nem akarok semmitől függni. Néha azért megkívánom, és megiszom, de a várandósságom alatt így könnyű volt koffeinmentesre áttérni.

30.  Szeretek fotókat készíteni magamról. Sokat segített önmagam megismerésében és az önbizalmamat is növelte. Az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat egy e-book formájában is megosztottam.

+1. Nagyon nehéz volt ezt a listát megírni 😀

Remélem, akadt a leírtak között új/érdekes infó számotokra. Kíváncsi vagyok, öt-tíz év múlva hogy néz majd ki ez a lista, mit tartok fontosnak és kiemelendőnek.