Bruarfoss + Hruni

Májusban újabb instagramos izlandi találkozóra került sor, ezúttal Magyarországról volt két vendégem, akik nálunk töltöttek néhány napot. Egy egésznapos stoppolásra is sor került (erről majd a következő bejegyzésben), de a környező látványosságokat is megmutattuk nekik.

A Bruarfoss tőlünk néhány kilométerre van, szintén az Arany Körút zónában, viszont félreesik a főúttól, így kevésbé népszerű. Pedig kár kihagyni, ennyire kék vizet még életemben nem láttam. Nem hiába mondják, hogy az izlandi gleccserekből eredő víz az egyik legtisztább a világon.

Azért voltak más turisták is rajtunk kívül. Elég nehéz ebben az országban olyan (szép) helyeket találni, ahol egyedül lehet az ember. A jó ebben az, hogy nagyon könnyű stoppolni, de erre majd visszatérek.

Ez meg a Faxi vízesés, szintén a közelben. Nem tudom, hányat láttam, amióta itt vagyok, de azért nehéz lenne megunni őket.

Na meg őket is.

Ez meg az egyik kedvenc helyem Izlandon, egy picike, természetes meleg vizű fürdő. Állítólag tavaly még inkább csak a helyiek jártak ide, de idén mindig tele van turistákkal. Hrunalaug a neve, de mindenki csak Hruninak hívja.

Zsófinak (is) nagy vágya volt, hogy izlandi lovakat fotózzon, Hruniból hazafele menet meg szerencsénk volt, találtunk egy csodaszép ménest. Biztosan elfogult vagyok, de számomra ezek a kicsi kövér lovak a legszebbek a világon.

Az ég meg… az izlandi ég csodákra képes.